TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Arra a mondatra szeretnék reagálni, hogy az eva a nyugalom adója lesz. Teljes mértékben egyetértek: aki ezt választhatja, az megnyugodhat.
Csak az a nagy probléma, hogy azok választhatják, akik eddig sem idegeskedtek. Nem idegeskedtek, mert azok tudják választani - ezt megbeszéltük -, akiknek alacsonyak a költségei, tehát eddig is magas nyereségtartalmat tudtak előállítani, és eddig is volt pénzük miből befizetni az áfát. Ezek az emberek nem idegeskednek - nem kell azon idegeskedniük, hogyan fejlesztik tovább a vállalkozásukat, hogyan fizetik a lízingdíjat, hogyan teremtenek új munkahelyet. Tehát igaz, hogy a nyugalom adója lesz - azoknak az embereknek, akik eddig is tudták a köztartozásaikat finanszírozni, legalábbis tudniuk kellett, mert olyan pozícióban voltak.
Göndör úr felszólalására - nyilván nem lehet mindre reagálni két percben -: jó lenne, ha Göndör István befejezné itt a parlamentben az ellenzékről azt a véleményalkotását, hogy itt tudatos ferdítésről van szó. Ha nem tetszene tudni, ön is tett ellenzékben olyat, amikor egy adott törvényjavaslatnak a társadalomra káros, kiszámíthatatlan hatásait mutatta be az Országgyűlés előtt - én magam is emlékszem ilyen érvelésre. Tehát nem tudom azt elfogadni, hogy itt tudatos ferdítésről van szó. Különösen nem úgy, hogy ráadásul nem is mond igazat, hiszen a törvényjavaslatnál visszahivatkozik a bizonylatolási kötelezettségre. Tessék nekem megmutatni ebben a mellékletben (Felmutatja.), hol van ez benne! Az egyes nyilvántartásoknál hol kell vezetni a kiadási bizonylatokat? Meg kell-e őrizni, le kell-e fűzni? Könyvelni nem kell, az egyértelmű. Tessék megmutatni! Nincs benne. Ön azt magyarázza, hogy a kiadott bevételi bizonylatot így is, úgy is meg kell őrizni - még az hiányozna, ha még azt sem kellene, akkor minek neveznénk ezt a törvényt!?
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť