SZABÓ LAJOS

Full text search

SZABÓ LAJOS
SZABÓ LAJOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Én nagyon örülök neki, hogy Tállai képviselőtársam komolyan vette ezt a törvénytervezetet, mi is komolyan vettük, és Szalay Gábor is komolyan vette, ez a hozzászólásából és a kétperceséből is kiderült. Egy dolgot mondtunk mind a ketten, és ugyanazt a szót használtuk, hogy ne fetisizáljuk az evát mint törvényt, mert ahogy Szalay Gábor is kifejtette, ez egy eleme a mikro- és kisvállalkozásokkal való kormányzati foglalkozásnak, és felsorolta mindazokat az elemeket, amelyeket a hozzászólásában felsorolni érdemesnek tartott. De én úgy érzem, hogy még lehet bővíteni mindazokat az elemeket, amelyeket felsorolt, így a kisvállalkozói célelőirányzatot, amelynek célja a versenyképesség fokozása a vállalkozások felzárkóztatása érdekében, vagy a gazdaságfejlesztési célelőirányzatot, ami a beruházások élénkítését segíti, vagy a regionális célelőirányzatot, ami a terület- és technológiai differenciák kiegyenlítését szolgálja.
De beszélhetnénk ugyanúgy a mikro-, kis- és középvállalkozások részére nyújtandó EU-s felkészítő anyagokról, amelyek a szakmai kamarákkal, érdekképviseleti szervekkel együtt kerültek kidolgozásra, hogy megkönnyítsék ezt a folyamatot, vagy ha éppen a távlatba nézünk, akkor azon pályázati lehetőségeknek a megnyitásáról, amelyek segítik a kis- és középvállalkozókat ahhoz, hogy először beszállítói lehessenek, majd kijussanak az európai uniós piacra. Tehát ez egy folyamat része, egy irányjelzés, az első, legsürgősebb problémák megoldására tett lépés, és csak annyit kérünk, hogy valóban vegyük komolyan, de kezeljük a maga helyén, és ha módosításra szorul majd, akkor ezt a módosítást meg fogjuk tenni a tapasztalataink szerint. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť