RÁKOS TIBOR

Full text search

RÁKOS TIBOR
RÁKOS TIBOR (Fidesz): Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Szalay Gábor államtitkár úrnak szeretnék egy kellemes meglepetést okozni, hogy végre az ülésteremben is találkozhat egy olyan fideszes képviselővel, aki az egyszerűsített vállalkozási adó céljaival úgymond egyetért. A problémám csak ott van, hogy ez mint egy politikai petárda fel lett lőve, és valóban a közbeszédben nagyon komoly érdeklődésre tart igényt, és nagyon komoly hangsúlyt kapott, és ehhez képest a mostani előterjesztés egy sokkal szűkebb lehetőséget biztosít a vállalkozóknak.
Tehát ahhoz képest, ahogy ez föl volt vezetve, hogy milyen lehetőségeket fognak önök a kis- és középvállalkozásoknak nyújtani, ahhoz képest azt tapasztalhatjuk, hogy én azt gondolom... Pont a gazdasági kamarában többször részt vettem egyeztetéseken, amikor igyekeztünk behatárolni, hogy melyik a mikrovállalkozás, kisvállalkozás, milyen értékhatárok mentén mozognak, mik azok a definíciók, amelyekbe be tudjuk őket szorítani, és azt láthatjuk, hogy ezen szabályozással 15 millió forintos árbevétellel leginkább a mikrókról beszélhetünk, és azok közt is nagyon sok olyan vállalkozó van, aki az elábé miatt nem fogja tudni igénybe venni ezeket a kedvezményeket.
(16.50)
Nyilván ettől függetlenül, és természetesen tisztában vagyunk azzal is, a Világgazdaság adataira hivatkozva, hogy egy 1200 milliárd forintnyi árbevételt produkált a múlt évben ezen kör, és ebből 60-70 milliárd forintnyi nyereségadót és forgalmi adót fizettek, tehát tisztában vagyunk annak a mértékével, hogy milyen szegmensről beszélünk. Ettől függetlenül úgy gondoljuk, hogy ha érdemben szeretnénk valóban a vállalkozásoknak és azok egy meghatározott körének kedvezményeket nyújtani, akkor az valóban az legyen, és ne érezzék becsapottnak magukat majd, amikor nekiállnak könyvelőkkel és adószakértőkkel olvasgatni, hogy melyik számukra a kedvező, hogy belépjenek-e vagy sem (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és nyilván az önkéntesség itt adott, de komoly csalódásokat fognak tapasztalni. Hiszen én is azt veszem észre, hogy nagyon nagy az érdeklődés, a választókörzetemből is rengetegen kerestek meg vele, hogy érdemes lesz-e ezt nekik választani.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť