MOLNÁR ALBERT

Full text search

MOLNÁR ALBERT
MOLNÁR ALBERT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tállai úr: eva-törvény, 4. § (6) bekezdés - tessék elolvasni! Köszönöm.
Font Sándor úr felvetett néhány olyan szakmai kérdést, amire azt gondolom, illene válaszolni. Az egyik az, hogy a vállalkozó hogyan fogja a bevételét megállapítani - egyszerűen megtervezi. Ma is ezt teszi, megvan, hogy mennyi volt a tavalyi évben, és azt mondja, hogy, mondjuk, 6 százalékkal fog nőni a bevétele, ezt egyszerűen kiszámolja, és ha ez 15 millió alatt lesz, akkor ezt választhatja.
Hogy a házipénztár tekintetében miről mond le a költségvetés, azt nem tudjuk; a házipénztárakban látens, hatalmas összeg van, ennek a mértékét tulajdonképpen meg se merném becsülni. Az viszont igaz, hogy amit nem vesznek ki, abból nincs adóbevétel. Tehát adóbevétel ma abból van, amit kivesznek. Igaz, hogy ha csökkentett adóval, tehát 20 százalékkal kifizetik utána az adót, az valóban kevesebb, de az bevétel a költségvetés számára. De nem az a célunk, hogy segítsünk a vállalkozókon?
A negyedik kérdés, hogy mi történik az evás vállalkozóval, ha egyszeri jövedelmet akar kivenni - vagy a munkavállalójának. A munkavállalója ugyanolyan alkalmazott, mint bármelyik más vállalkozásban, tehát ez az általános rend szerint történik.
(18.00)
A vállalkozónak saját magának ilyen pénzkivételekre nincs kötelezettsége, hisz neki 15 százalékkal adózott pénze keletkezik, de maga a vállalkozó is azt mondja, hogy választom a minimálbért - mint ahogy ezt ma is választhatja -, és egyszerűen ez után fogja a járulékokat fizetni. Sőt azt is megteheti ez a vállalkozó, hogy bevállal egy magasabb jövedelmet, és az után fizeti, hogy magasabb legyen a járulékalapja. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť