MOLNÁR ALBERT

Full text search

MOLNÁR ALBERT
MOLNÁR ALBERT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Én Horváth János felszólalására szeretnék reflektálni. Valóban nagy felelősségünk van, és egy jó törvényt kellene a vállalkozók elé letenni, és azt fogunk lenni.
Hogy miért kell az eva? Azt gondolom, hogy nem kell, hanem azt gondolom, ha valaki tavasszal a kezébe veszi az adóbevallást, azt a nyolcvan oldalt, vagy most már lehet hogy több is lesz lassan, akkor talán eszébe jut, hogy egyszerűsíteni kell az adórendszerünkön, mert lassan több diploma kell hozzá, hogy valaki azt kitöltse. Azt gondolom, hogy ez elég indok.
A vállalkozók adminisztrációs terhei is hihetetlen nagyok - ezt ők maguk jobban tudják.
Azt gondolom, hogy inkább pozitívan kellene arról gondolkodni, hogy ez az adónem mit is jelenthet, mert ha pozitívan gondolkodunk - tudom, hogy ez egyeseknek nehezen megy, de most próbáljuk meg közösen -, tulajdonképpen ez az eva lehet egy olyan elfogadható adómérték a vállalkozók számára, hogy segít kifehéríteni a gazdaságot. Tehát amit Horváth János úr próbált meg kérdésként feltenni, hogy mi az az ideális adómérték vagy az az elfogadható adómérték: igenis van a vállalkozók körében egy olyan elfogadott adómérték, amit szívesen megfizetnek. Ha valaki beszél vállalkozókkal, akkor erről meg tud győződni.
Azt gondolom, hogy annak a fajta manipulációnak - leköltségelni egy vállalkozást, az adótitkolózás meg egyéb - van egy olyan szintje, hogy már azt mondják, ez nem éri meg, éppen ezért ezt az adót vállalni fogják. Tehát azt gondolom ebből adódóan, hogy ez egy olyan mérték, ami vállalható, és nagyon sokan fogják vállalni ahelyett, amit eddig tettek.
Amit Tállai úr mondott, nem most, hanem még előtte, hogy az evás vállalkozónak mit kell rögzíteni, meg mit nem: a 4. § (6) bekezdése szerint a számla szerinti bevételi számlát meg kell őriznie. Tehát ezzel nem tud visszaélni. (Tállai András: Még jó, hogy azt meg kell!)
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť