MOLNÁR ALBERT

Full text search

MOLNÁR ALBERT
MOLNÁR ALBERT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. A Fidesz képviselői számomra új oldalukról mutatkoztak be, arról, hogy önök félnek az újtól, legalábbis az eddigiekből az tűnik ki. Azt vártam, hogy szakmai érveket fognak mondani arra, hogy miben javítsunk, milyen pontokon módosítsunk, hogy ez a törvény jó legyen a vállalkozóknak. (Font Sándor: Nem figyeltél, amikor hozzászóltam?) Ehelyett az elutasítás az, ami elsősorban megjelenik.
Elhangzott néhány észrevétel, szakmai észrevétel, és a továbbiakban néhány ilyennel szeretnék foglalkozni. Tállai úr a fiktív számlák árbevétel-kieséséről beszél, ez ma is így van, valóban, és ez bűncselekmény. Ezt Tállai úr is tudja, és ez holnap is így lesz, az eva előtt is így volt, és az eva után is így lesz. Ezt ma is büntetik, holnap is büntetik, és az eva bevezetése után is büntetni fogják. Tehát ez bűncselekmény, ezzel nem is érdemes foglalkozni.
Az eva bonyolult. Az egyik oldalon valaki azt mondta, hogy bonyolult, a másik oldalon azt, hogy nem eléggé szabályozott. Hát kérem, azért viszonylag terjedelmes ez a törvény, 19 oldal a mellékletével együtt, mert épp azért kellett olyan részletekbe menően szabályozni, amit önök felvetettek, hogy minél kevésbé lehessen visszaélni azokkal a lehetőségekkel, amelyeket a vállalkozóknak kínálni tudunk.
Azt se felejtsék el, hogy működő vállalkozások mennek át egy másik működő rendszerbe. Ezeket a helyzeteket kezelni kell. Az eva előtti dolgait rendbe kell tenni, és az áttérést, illetve a visszatérést szabályozni kell. Úgyhogy én azt szeretném kérni az ellenzéki képviselőtársaktól, hogy ilyen és hasonló szakmai véleményeket és jobbításokat fogalmazzanak meg. Tállai úr egyébként olyan szakmai tapasztalattal rendelkezik, hogy számítunk a segítségére.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť