GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Korábban azért nem kértem kétperces hozzászólásra lehetőséget, és azt is elmondom, hogy erősen fontolgatom, van-e értelme az általános vitában tartósan részt venni, mert két fontos okom van. Egyrészt Tállai úrról tudom, tehát meg vagyok róla győződve, hogy ő ért a könyveléshez, és ért az adóelszámoláshoz, és vele nem akarok vitatkozni - most ugyan felhívom majd egy paragrafusra a figyelmét. Tehát méltatlannak érzem, mert tudom, hogy elég okos ahhoz, hogy kiemeli azokat a pontokat, amelyek számára nem szimpatikusak, de valójában igyekszik figyelni arra, hogy ne mondjon semmi pluszt.
Font úrral kapcsolatban meg nem tudom eldönteni, hogy most könyvelési vitába bocsátkozzam vele, vagy visszamenjünk oda, hogy kezdjük értelmezni az általános forgalmi adóról szóló törvény alapvető fogalmait.
Nos, Tállai úr, egyetlenegy dolog, amiért ezt a hosszú felvezetőt tartottam, és ezért mondtam, hogy egyszerűen méltánytalannak érzem szakemberek között ezt a vitát: tudom, hogy ön is elolvasta a 2. § (6) bekezdését, amelyben tökéletesen benne van, hogy nem választhatja az egyszerűsített vállalkozói adót az az egyéni vállalkozó, aki bármely más jogi... - jogi személyiséggel nem bíró gazdasági társaságban 10 százalékot meghaladó részesedéssel rendelkezik. Tehát az ön által elmondott előző példa már az első lépésben hamis volt, azért tartottam fel rögtön a kezemet, és nem akartam közbekiabálni, mert nem tudom elhinni, hogy ön ezt nem tudja. Ön ezt tudatosan csinálja, volt államtitkár úr, nem értem, hogy miért. Tehát ön is tudta, hogy egy százszázalékos egyéni vállalkozó és ugyanez az ember százszázalékos bt.-ben közel sem mehet az egyszerűsített vállalkozói adóhoz. Akkor miért csinálja ezt, államtitkár úr?
Azt mondom, hogy nekünk itt ebben a Házban nem az a feladatunk, hogy megzavarjuk kint a vállalkozókat.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť