FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Göndör István a mostani felszólalásában sajnálatosnak nevezte, hogy a polgári kormány eltörölte a kötelező kamarai tagságot. Akkor én javasolnám, mert akkor ezt kormánypártiként is sajnálatosnak tartottam, hogy most többségben, kormányzati pozícióban kezdeményezzék a kötelező kamarai tagság visszaállítását. Mi persze akkor is ellene fogunk szavazni (Derültség az MSZP padsoraiból.), de javaslom, hogy azért ezt beszéljék meg előtte az érintett vállalkozókkal, hogy vajon mit szólnának az MSZP-nek ehhez az ötletéhez, hogy ezek szerint mindig, most is a kötelező kamarai tagság mellett érvelnek.
Azt állította, hogy a polgári ellenzék tudatosan elferdítette a törvény néhány szándékát. Én erre csak azt tudom válaszolni, hogy elnézést kérünk, de talán azt az ellenzéki jogosítványt legyenek szívesek meghagyni nekünk, hogy tisztán a logika alapján bemutassuk, hogy a törvény jelenleg leírt változata mellett ilyen és ilyen dolgok megtörténhetnek. Megtörténhet akár a kiskapu megtalálása, megtörténhet akár az is, hogy komoly buktató van benne, mert mind a kettőre elég sok példát hoztunk fel. Akkor ne tessék azt mondani, hogy ez a törvénytervezet elferdítése, hiszen tárgyszerűen bemutattuk, hogy mi történhet - sajnálatosan.
És még egy: én említettem, hogy a kötelező bankszámlanyitás esetleg kiknek kedvez. Ön erre azt mondta, hogy ez a pénzmosás elleni küzdelem egyik lépése. Tisztelt képviselőtársam, jelenleg a nem áfás egyéni vállalkozóknak nem kötelező a bankszámlanyitás, és mégis így működhetnek. Ezek szerint a nem áfás egyéni vállalkozók az ön logikája szerint egyben mind pénzmosók? Én kikérem magamnak ezt a logikai gondolkodást!
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť