DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS, a gazdasági bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Engedelmükkel a kisebbségi vélemény elmondására fogok szorítkozni, és nem szívesen előzöm meg az általános vita során elmondottakat.
(14.50)
Egyetértés volt a gazdasági bizottságban a kisebbség és a többség között abban, hogy a mikro-, kis- és középvállalatok adminisztrációjának csökkentése sok éve húzódó, nagyon időszerű és nagyon szükséges feladat. Ebben nem volt vita.
Ami miatt az ellenzék gyakorlatilag teljes létszámban alkalmatlannak találta a tervezetet, az éppen az volt, hogy ez a tervezet megítélésünk szerint nem éri el azt a jogalkotói célt, hogy könnyebbé tegye - a korábbi ígéreteknek megfelelően - mintegy egymillió vállalkozó helyzetét. Mi is végeztünk próbaszámításokat, bár hatásvizsgálatokat nem kaptunk az anyaghoz, és - egyetértve néhány más előttem szólóval - a gazdasági bizottság kisebbségbe szorult részének is az volt a véleménye, hogy termelő vállalkozások eleve kiesnek, nagyobb vállalkozások eleve kiesnek, és mi mintegy 20-40 ezerre taksáljuk azoknak a számát, akik ezt alkalmazni tudják, valóban szabad választás és döntés alapján. Az ellenszavazatunk indokának ez volt a legmarkánsabb része.
Szakkifogás érte részünkről a tervezet 28. §-át az áfa elszámolhatóságával kapcsolatban, és valóban nálunk is felmerült az, hogy a jogszabály, minden jó szándéka mellett olyan kiskapukat nyit fel, ami nem lehet a jogalkotó célja, olyan visszaélési lehetőségeket teremt, amelyek visszaütnek.
Nem tartozott a bizottság munkájához, csak ennek igazolásaként mondom, bizony már a sajtóban is megjelennek jó javaslatok, hogyan lehetne ezt kijátszani, igazolva a mi 12 főre korlátozódó nemleges szavazatunkat.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť