SZABÓ LAJOS

Full text search

SZABÓ LAJOS
SZABÓ LAJOS, a költségvetési és pénzügyi bizottság előadója: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. A költségvetési bizottság is megtárgyalta az érintett napirendi pontot. Három kérdéssel foglalkozott kiemelten: az egyik a MEP-ek jogviszonyának visszaállítása; a második a felelősségbiztosítás rendszerének átalakítása; illetve a harmadik, ami a költségvetési bizottságot a leginkább érintette, az a konzekvens racionális pénzfelhasználás, amelyet e törvény módosítása biztosít az egészségügy területén.
Az első kérdésben, a MEP-ek jogviszonyának visszaállításánál a bizottság egyetértett abban, hogy ez a döntés, ez a változtatás biztosítja azt, hogy helyi szinten eljárva gyors, rugalmas és a gyakorlatnak megfelelő döntések születhessenek.
A felelősségbiztosítás rendszerének változtatásánál a bizottságban egyértelműen az az álláspont fogalmazódott meg, hogy a hatásköri áttelepítés indokolt; a jelenlegi, kizárólag egészségügyi minisztériumi szabályozás nem biztosítja azt az átfogó, rugalmas szabályozást, amit egy kormányszintre vitt döntés biztosítani tud.
A harmadik pontnál, a konzekvens racionális pénzfelhasználásnál két dolgot emelt ki a bizottság: az egyik a passzív táppénz intézményének a szabályozása, amely maximum 180 napra korlátozta a passzív táppénz igénybevételét, illetve főigazgatói engedéllyel, különös méltányolást érdemlő esetekben ezt maximum egy évre biztosította; illetve az elévülési határidőnek a jogalap nélkül igénybe vett finanszírozási összegeknél egy év helyett két évre való kitolása. Mind a két intézkedés biztosítja azt, hogy az egészségügy területén a pénzösszegek racionálisan kerüljenek felhasználásra.
Mindezek alapján a költségvetési bizottság az ülésen általános vitára alkalmasnak tartotta a törvényjavaslatot.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť