ZSIGÓ RÓBERT

Full text search

ZSIGÓ RÓBERT
ZSIGÓ RÓBERT (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Először is, Szabó Zoltán képviselő úr, ha azt mondtam volna, amit ön mondott, akkor elnézést kérek, nem ez volt a szándékom. Egyébként a felszólalásának többi részét minősítik azok, akik hallották a közvetítést.
Tisztelt Zuschlag Képviselő Úr! Pontosan felidéztem azokat a sorokat, ahol csökken a kábítószer-problémára fordítható összeg. Ha előveszi az Ifjúsági és Sportminisztérium jövő évre tervezett költségvetését, ezeket ön is látni fogja. Engedjék meg, hogy eloszlassak egy félreértést! Tisztelt Gusztos képviselő úr, nagyon nehezen értette, hogy miért mondjuk egyrészt azt, hogy nincsenek megfelelő tapasztalatok, másrészt azt, hogy csökkent a kábítószert kipróbálók aránya.
Van egy anyag, idézem: "A büntetőeljárások időigényessége folytán számolni kellett azzal, hogy az ítélkezési gyakorlat monitorozásának még nincs értelme. Az ítélkezési gyakorlatról rendelkezésre álló adatok alapján nem adható megalapozott vélemény." Ebből gondoljuk, tisztelt képviselő úr, hogy nem telt el elegendő idő a módosítás óta arra, hogy ezt a törvényt módosítsák, illetve a megfelelő következtetéseket levonják.
Az ön mondatának második fele: a kormány 1999 óta minden esztendőben elkészíti jelentését a magyarországi kábítószerhelyzetről. Ebből kitűnik, ajánlom figyelmébe, a kábítószert először kipróbálók aránya stagnál, kisebb mértékben emelkedik, mint az elmúlt esztendőkben. Innen van tehát a félreértés. (Dr. Gál Zoltán: Nem merik bevallani, mert fenyegeti őket a börtön.) Remélem, hogy sikerült ezt megvilágítanom.
Tisztelt Arató Képviselő Úr! Öntől csak azt szeretném kérdezni, igen élvezetes volt az előadása, csak azt mondja meg nekem, hogy ez hogyan függ össze azzal, hogy önök a most tárgyalt módosításban a terjesztőkre vonatkozó jogszabályi tételeket, a büntetési tételeket enyhítik.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť