ZSIGÓ RÓBERT

Full text search

ZSIGÓ RÓBERT
ZSIGÓ RÓBERT (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Először is Szabó képviselő úrnak szeretnék segíteni abban, amiben kétszer is tévedett, és azt kérem teljesen jó szándékból, képviselő úr, hogy ez máskor ne történjen meg, kérdezzen meg szakembereket. Ugyanis a marihuána függőséget okoz. Az egy más kérdés, hogy túladagolásban nem lehet tőle meghalni, de a marihuána függőséget okoz. Ebben ön, tisztelt képviselő úr, téved.
Tisztelt kormánypárti Képviselők! Önök most azt mondják, a polgári kormány Európa egyik legszigorúbb drogtörvényét alkotta meg, és azt mondják, a polgári kormány csak és kizárólag a büntetőjog eszközeivel lépett fel a kábítószer terjedése ellen. Ez nem igaz, tisztelt képviselő urak. Felállt az Ifjúsági és Sportminisztérium, rengeteg pályázatot írtak ki, először a rendszerváltozás óta, és önökkel ellentétben 2000-ben a parlament elfogadta a kábítószer-ellenes nemzeti stratégiát, úgyhogy az sem felel meg a valóságnak, amit mondtak.
Még egy dolog: önök mindig azt hangoztatják, hogy a büntetőjoggal szemben inkább a megelőzésre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni. Lehet, hogy önöknek igazuk van. Az idei költségvetésben kevesebb pénz jut a kábítószer-problémával kapcsolatos képzésekre, továbbképzésekre és kortársképzésekre, kevesebb pénz jut a drogmegelőzési programokra, drogkutatásra, és kevesebb pénz jut az alacsony küszöbű és a drogkezelő intézmények szolgáltatásainak finanszírozására, tisztelt képviselőtársaim. Amikor ezekről itt, a parlamentben a büntető jogszabályok módosításánál beszélnek, akkor joggal kérdezhetem meg azt, ha önök így vélekednek, akkor miért nem támogatják azokat a módosító javaslatokat a költségvetéshez, amelyek több pénzt juttatnának a kábítószer-megelőzésre.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť