SZIJJÁRTÓ PÉTER

Full text search

SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy az előttem felszólaló Gusztos Péterrel szemben én a Fidesz frakció nevében egészen nyugodtan visszautasíthatom Szabó Zoltán azon kijelentését, mely szerint hazudnánk. Megmondjam én önnek, tisztelt képviselőtársam, hogy mi a hazugság? Hazugság az, hogy 23 millió román munkavállaló lepi el Magyarországot. Hazugság az, hogy Augsburgból kamionok szórólapokat szállítanak. Hazugság az, amit önök három éve mondtak, hogy majd százezer gimnazistát zárnak börtönbe ebben az országban. Ez a hazugság, tisztelt képviselőtársam! (Taps a Fidesz padsoraiból. - Közbeszólások a Fidesz padsoraiból: Így van! )
Most visszatérnék a kábítószerekhez, vissza a kábítószer-használat és a visszaélés szankcionálásához. Tisztelt Képviselőtársaim! Mindannyian nagyon jól tudjuk és ez a szocialista képviselőtársainktól is elhangzott már a mai napon, hogy a bíróságnak, a bírónak mérlegelési jogköre van. Mérlegeltek a bíráink, ezt tették 1999 óta, mióta a drogra vonatkozó szigorú Btk.-rendelkezések hatályban voltak, és nem történt meg az, amit önök mondtak, hogy majd százezer középiskolás és egyetemista kerül börtönbe. Nem került börtönbe! A jóval enyhébb büntetéseket alkalmazták a bírák azokban az esetekben, amikor ez indokolt volt. Úgy alkalmazták ezeket, hogy nem kellett elmenni mindenféle gyógykezelő kúrára azoknak, akik, mondjuk, egyszer használták a kábítószert, egyszer nyúltak kábítószerhez. Ez az önök által beterjesztett módosítás még előír egy ilyen kötelezvényt is.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ha valaki elmegy egy ilyen kúrára, ez is egy remek alkalom arra, hogy fél év alatt rászokhasson arra a drogra, amit ő egyszer használt, egyszer nyúlt hozzá. Kérem, ezt is mérlegeljük, tisztelt képviselőtársaim! (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť