DR. GYIMESI JÓZSEF

Full text search

DR. GYIMESI JÓZSEF
DR. GYIMESI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A polgári kormány működése alatt szigorítottuk a kábítószer-fogyasztással, -forgalmazással kapcsolatos büntető jogszabályokat, és akkor, valamikor az éjszaka leple alatt, egy késői órán itt, az ülésteremben egy szocialista képviselő, a szocialista frakció talán akkori legfiatalabb képviselője felállt, és azt merte mondani, hogy míg Kun Béláék, tehát a Tanácsköztársaság kormánya tízezreket küldött a Balatonra nyaralni, addig az Orbán-kormány tízezreket küld a börtönbe. (Derültség az MSZP soraiban.)
Ha hisztériakeltésről beszélünk e téma kapcsán, akkor azt hiszem, az alaphangot ez az akkori képviselői hozzászólás adta meg, és azóta tulajdonképpen az akkori ellenzék, ma már kormányoldal, nem képes azt a szabályozást és azokat az elveket elfogadni, akárcsak időlegesen is, amelyek az Orbán-kormány alatt a büntető törvénykönyvben e törvényhely szabályainak módosításakor megjelentek.
Azt hiszem, hogy nem helytálló a kormánypárti oldal érvelése, hogy bírói hatalommal megtévedt fiatalokat próbálunk börtönbe küldeni, mert ahogy a Magyar Televízió egyik adásában egy kriminálpszichológust, egy szakértőt hallhattunk, tulajdonképpen egyetlenegy esetben sem szabott ki a bíróság szabadságvesztést e törvényhely alapján olyan fiatallal szemben, aki kizárólag kábítószer-fogyasztó lett volna. Mindig is többlet tényállás kapcsolódott az elbírált cselekményhez. Úgyhogy a hangulatkeltés, azt hiszem, a kormánypártok oldaláról történik jelenleg is.
Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť