DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Beszélünk eredményességről, és beszélünk egy olyan eljárásról, amely eljárás eredményeit most kellene tudnunk lemérni. Itt nem arról van szó, Szitka képviselő úr, hogy visszalépést lehetett volna megállapítani, hogy a kábítószer-fogyasztás visszaesett, vagy pedig megakadályoztuk a kábítószer-fogyasztást. Ez illúzió, kérem szépen! Itt arról van szó, hogy van egy bázisévünk - a '90-es évek bármelyik éve -, és utána elkezdett nőni a kábítószer-fogyasztás, az ismertté vált kábítószer-fogyasztók száma, ugrásszerűen elkezdett nőni a kábítószer hatása alatt elkövetett bűncselekmények száma.
Az volt a kérdés az elmúlt időszakban, hogy tudjuk-e csökkenteni ezt a növekedő ütemet, tudjuk-e csillapítani azt az ütemet, amely mint egy hegy indult meg ugrásszerűen, néhány év alatt, az 1994-1997 közötti időszakban. Ehhez képest én eredménynek könyvelem el - ez egy körülbelüli statisztika, most rajzoltam le -, hogy az azt követő időszakban már a vitától is, képviselő úr, már a vitától, amit itt, az Országgyűlésben egy éven keresztül a kábítószerüggyel kapcsolatban is lefolytattunk, csillapodott az ismertté vált esetek száma. Persze, felállhat bárki és azt mondja, nagy itt a latencia, és nem tudjuk, mi van a valóságban. De ha az önök szabályozását fogadjuk el, akkor soha nem fogjuk megtudni.
Tehát ha az eredményességről beszélünk, akkor nemcsak a három börtönbe került személyről van szó, amelyről fideszes képviselőtársaim beszéltek, hanem arról is, hogy tudnunk kellene, hány vádemelés elhalasztása volt, hány megrovás volt, hány próbára bocsátás, hány közérdekű munka, hány felfüggesztett pénzbüntetés, hány pénzbüntetés, mennyi volt a felfüggesztett szabadságvesztések száma és a szabadságvesztések száma.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť