HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Világszerte egyre többen ismerik fel, hogy a jelenlegi benzingőzben fuldokló, a Föld természeti egyensúlyát veszélyeztető és pusztító civilizáció - sokak szerint ámokfutó civilizáció - sokáig nem folytatható, és az a fajta fejlődési trend, amely jelenleg folyik, néhány évtizeden belül gyakorlatilag élhetetlenné és lakhatatlanná tenné a földgolyót. Éppen ezért merült fel a fenntartható fejlődés gondolata, amelyet legutóbb Johannesburgban az ottani magyar delegáció is támogatott, és amely az Európai Unió egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb távlati célkitűzése.
A lényeg az, hogy olyan energiapolitikára kell áttérni, amely nem szennyezi a környezetet, olyan energiaforrásokat kell felhasználni, amelyek egyrészt korlátlanul újranyerhetők, másrészt a felhasználásuk során nem keletkeznek olyan mellékanyagok, amelyek veszélyesek a Föld túlélésére, a természeti, környezeti egyensúly megmaradására.
(11.50)
Alapvetően és döntően ilyen megújuló energiaforrás a Nap és a szél örök és fogyhatatlan ereje, amely az emberiséget szolgálja, szolgálná, de hasonló, másodlagosan megújuló energiának nevezhető a bioenergia és a vízenergia felhasználása is. (Folyamatos zaj az ellenzéki padsorokban.)
A megújuló energiaforrások támogatását mindenütt komolyan veszik a kormányok, hiszen ehhez piaci viszonyok is kellenek, hogy a kormányok, a vállalkozók, az önkormányzatok átálljanak ezeknek az új energiaforrásoknak a felfedezésére. Ezért kérdezem a miniszter urat, hogy mit tesz a kormány a megújuló energiaforrások bevezetése érdekében Magyarországon; és egyben szomorúan konstatálom, hogy az ellenzéki képviselőket ez a téma láthatóan egyáltalán nem érdekli.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť