KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Érdemes azon gondolkozni, képviselő úr, hogy mivel lehet használni az erdélyi magyarságnak: vajon ilyen felszólalásokkal-e meg Erzsébet téri, felheccelt ötven ember tüntetésével, vagy pedig egy átgondolt, tisztességes, kulturált politikai magatartással? (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból, többek között: 23 millió románnal... - Az elnök megkocogtatja a csengőt.)
Azt javaslom önnek meg az ön párttársainak, gondolkozzanak el azon, miért nyílt meg Kolozsváron újra a magyar főkonzulátus, és miért nem nyílt meg mostanáig a magyar egyetem: mert önök ezt egy teljesen más politikai stílussal, ultimátumot küldve próbálták elérni - itt az eredménye!
Befejezésül: nemcsak a magyar és a román miniszterelnök volt ott ezen a fogadáson, ott voltak az RMDSZ vezetői is. (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból.) És én őket az erdélyi magyarság kicsit hitelesebb képviselőinek érzem, mint önt, képviselő úr. Arról nem is beszélve (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), hogy az ön egyik képviselőtársa (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Téved!), a Fidesz sokat emlegetett kemény magjának az egyik tagja azt mondta a Klub Rádióban hétfőn, és ő (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Idő!) a kisebbségi kérdéseknek elismert szakértője, azt mondta arra a kérdésre, hogy miért nem volt ott az ellenzék a fogadáson, azt mondta, hogy ő el akart menni, csak annyira meg volt fázva (Az elnök ismét csenget. - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Miről beszélsz?), hogy nem tudott elmenni, és még szívszaggatóan bele is köhögött a mikrofonba. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Félrebeszélsz!) Önök pontosan tudják, hogy én kiről beszélek, a Fidesz melyik politikusáról.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť