VIDORNÉ DR. SZABÓ GYÖRGYI

Full text search

VIDORNÉ DR. SZABÓ GYÖRGYI
VIDORNÉ DR. SZABÓ GYÖRGYI (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretném hangsúlyozni, hogy amennyiben a tizenharmadik havi nyugdíjat hozzászámítjuk az idős emberek jövedelméhez, rosszat teszünk nekik, hiszen a jövedelemhatár megemelkedik.
Ennek az évi egyszeri juttatásnak úgy kell viselkednie, mint például a mozgáskorlátozotti támogatásnak, amely nem számít bele a jövedelemhatárba, nem módosítja, nem emeli meg.
Szeretném még a támogatásukat kérni két olyan módosításhoz, amelyet a szakbizottság jelen lévő tagjai nem támogattak. Nevezetesen, fő szabály szerint bizonyos szociális intézményekben térítési díjat kell fizetni, azonban a kivételeket maga a törvény mondja meg, hogy hol nem. Például pszichiátriai betegek közösségi ellátásáért vagy szenvedélybetegek közösségi ellátásáért és a többi.
A képviselőtársaimmal egy módosító javaslattal kérni szerettük volna, hogy a nappali melegedőben se kelljen térítési díjat fizetni, és számomra érthetetlen módon ezt a javaslatunkat a tisztelt fideszes ellenzéki kollégák nem támogatták.
Ugyancsak kérném szépen - még a vita e szakaszában beszélünk a szociális ellátásokról -, hogy amikor az átlagot jóval meghaladó szintű elhelyezést kap az illető, legyen egy bizonyos, törvényben meghatározott limit, ami fölé senki ne menjen, ne kérjen vagyonokat az időstől. Ismételten erre szolgált egy módosító javaslatunk, hogy ez egy bizonyos összeget ne haladjon meg, lejjebb szállítottuk a szorzószámot, és ezt sem tudta támogatni a szociális bizottság jelen lévő tagsága.
Kérném szépen ebben a szíves segítségüket, támogatásukat. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť