SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mondandóm első részére nem igazán térnék ki, hiszen Harrach Péter képviselőtársam elmondta azt a két módosító indítványt tartalmazó javaslatunkat, ami az egyházi alapítású szociális intézményekre vonatkozik.
Én úgy gondolom, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tegnap tartott sajtótájékoztatóján is egyértelműen kifejezték azt, hogy ez sérti az egyházak jogait és a vatikáni szerződés egyes passzusait is. Én arra kérném képviselőtársaimat, hogy a benyújtott 39. és 41. módosító indítványt, amelyik a szociális törvény 33. és 35. §-ának a módosítását tartalmazza, ne fogadja el a parlament.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ezen túlmenően még a 45. és a 47. módosító indítványra szeretném felhívni a figyelmet. A 47. módosító indítványban a "rendszeres gyermekvédelmi támogatás"-ra visszakeresztelt kiegészítő családi pótlékról szólunk. Szeretném, ha a szociális bizottságon túl a parlament is támogatná a rendszeres gyermekvédelmi támogatás 8400 forintra történő emelését. (Zaj.)
De ami a legfontosabb, tisztelt képviselőtársaim, az az, hogy a szociális törvény módosítása a szociális törvény 134. §-át teljesen hátrányosan módosítaná az önkormányzatok és az ellátottak szempontjából. Nevezetesen itt arról van szó, hogy azt a határidőt, ami a személyes gondoskodást nyújtó intézmények...

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť