TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm, miniszter úr, a válaszát, és nagyon szépen köszönöm, hogy a londoni útját követően éjszaka tudott foglalkozni az interpellációval, azonban vagy ebből adódóan, vagy másból eredően a kérdésemnek csak az egyik felére válaszolt (Derültség a Fidesz padsoraiból.), amely szerint ismeri, hogy mely szerződésről van szó.
Igen, az Ogilvy Rt. és az Államadósság Kezelő Központ között létrejött szerződésről volt szó. Megértem a miniszter urat, hogy nem tud erre kapásból válaszolni, hiszen ezt a szerződést nem ellenőrizte az ügyészség, nem ellenőrizte az Állami Számvevőszék, nem küldte ki a rendőrséget ezen szerződés politikai célú nyomozására (Moraj az MSZP padsoraiból, közbeszólások ugyanonnan: Három évig nem volt idő? - Ki kötötte?), és nem tettek fel e szerződéssel kapcsolatban kérdést a főügyésznek, hogy utána látványosan, politikai okokból ezt le tudja szavazni a parlamenti többség.
Éppen ezért a miniszter úr válaszát nem tudom elfogadni (Derültség az MSZP padsoraiból, közbeszólás ugyanonnan: Ez hihetetlen!), mert érzésem szerint ez azt jelenti, hogy míg az MSZP-kormány alatt készül egy 5 milliárdos keretszerződés és nincs kiírva közbeszerzési eljárás, az jogszerű és szabályos, ugyanakkor ha a Fidesz-kormány alatt készül ilyen, az törvénytelen és semmis. Míg ez a helyzet az országban fennáll, addig a válaszát nem tudom elfogadni. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Három évig nem értél rá?)
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť