TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! A miniszter úr véleményét szeretném megtudni programjuk ismeretében egy konkrét ügy kapcsán. Az MSZP a választási kampányában és a választások után is előszeretettel hangoztatta a demokrácia, a jogállamiság melletti elkötelezettségét.
(11.30)
E körbe tartozik az önök által többször kifejtett szerződések betartásának, betartatásának elve, a szerződések törvényessége feletti őrködés és az ön által jegyzett üvegzsebprogram.
Az a szerződés, amelyről kérdezni szeretném miniszter urat, több mint három évig volt hatályban. Az akkor Medgyessy Péter vezette Pénzügyminisztérium felügyelete alá tartozó Államadósság Kezelő Központ írta ki a közbeszerzési eljárást marketing- és reklámfeladatok ellátására, amelyre hogy, hogy nem, egyetlen ajánlat érkezett, amelynek benyújtója természetesen meg is nyerte azt. Az ajánlati felhívás több szempontból sem felelt meg a közbeszerzési törvény rendelkezéseinek, nem készült dokumentáció a felhíváshoz, a szerződés feltételeinek kidolgozottsága is hiányos volt. Az ajánlattételben hivatkozott melléklet hiányzott, az eljárás eredményéről tájékoztató közzétételére sem került sor. A két szerződő fél végül aláírta a keretszerződést, mintegy 5 milliárd forint értékben. A keretszerződésen belül azonban elfelejtettek termékenként rendelkezni a szolgáltatások köréről, a teljesítésre vonatkozó feltételek kimaradtak, és a teljesítések számlákkal történő igazolásának kötelezettsége sem szerepelt benne. Így az 1996 és 1999 között teljesített és kiszámlázott szolgáltatások tekintetében nem rögzítették a teljesítés igazolásának követelményrendszerét, és ármegállapodás sem készült. A szerződés szerint évenként elkészítendő dokumentumok, beszámolók, költségtervek elmaradtak vagy hiányosnak bizonyultak.
A teljesített szolgáltatások közül csak egy, tudomásomra jutott példát szeretnék kiemelni: kutatási költségként számoltak el egy hatoldalas marketingtanulmányt, melyről nem lehet tudni, ki, mikor és hogyan készítette, nem kevesebb, mint 6 millió 825 ezer forintért. Úgy gondolom, a miniszter úr is elégedett lenne egy oldalanként több mint 1 millió forintos honoráriummal, tanulmányírás címén.
A keretszerződésen belül egyetlenegy közbeszerzési pályázatot nem írtak ki. Az ilyen szerződésekre mondják önök, kormánypártiak, hogy semmis, hogy törvénytelen, hogy azonnal vizsgálni kell.
Kérdezem a miniszter urat: sejti-e, mely szerződésről van szó, ismeri-e annak tartalmát és a teljesítés körülményeit? Az önök által hangoztatott jogbiztonság elvének is megfelelően mikor kívánják az ön előtt is ismeretes szerződést megvizsgálni, és semmisségének megállapítását kezdeményezni, ha az szükséges?
Várom válaszát! (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť