DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Engem mint a politikai vitanap kezdeményezőjét aggodalommal töltenek el a kormánypárti felszólalások. Igaza volt Boross Péternek, képviselőtársaim: ez a kormányzat színvonaltalanul foglalkozik a közbiztonsággal. Amit idáig hallottunk ugyanis a legtöbb kormánypárti képviselőtársamtól - beleértve ebbe minisztereket, államtitkárokat is -, nem másról szólt, mint a felelősség áthárításáról. Az MSZP-s felszólalók az SZDSZ-es belügyminisztert okolták a helyzet romlásáért, az SZDSZ-es felszólalók pedig utaltak arra, hogy a miniszterük mindent megpróbált, de hát a költségvetésben a többség mégis leszavazta ezeket a javaslatokat.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ennél valóban felelősségteljesebben és színvonalasabban kellene ezt a kérdéskört megközelíteni!
Ha Vastagh Pál igazságügy-miniszter úr elolvasta, hogy '94-ben az akkori kormány milyen határozatokat hozott, akkor jó lett volna, ha meg is fogadják ezeket a határozatokat, és nem '98-ban - amikor távozásra kényszerülnek - kezdenének azzal foglalkozni, hogy miért nem valósítottuk meg négy év alatt az ezekben a határozatokban foglaltakat.
Szeretnék még kitérni tisztelt képviselőtársam felszólalásának azon részére, hogy a rendőrök ne igazoltassanak állampolgárokat. Ez egy olyan abszurd felvetés, amely ellen miniszter úrnak tiltakoznia kellett volna! Tudniillik hogyan lehet megállapítani, hogy valakinek lejárt a járművezetői engedélye, hogy gépkocsijának nincs műszaki engedélye, ha nem inti le a rendőr az utcán, és nem kéri tőle ezeket az okmányokat? Hogyan lehet megállapítani valakiről, hogy körözött bűnöző, ha nem kérik el tőle a személyi igazolványát, és nem nézik meg, hogy szerepel-e a körözött személyek listáján?
A Magyar Demokrata Fórum rendpárti, ezt vállaljuk. Azt is vállaljuk, hogy mi a magyar állampolgárokat akarjuk megóvni a bűnözőktől, nem pedig a bűnözőket a magyar állampolgároktól.
Köszönöm szépen. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť