DR. OROSZ ISTVÁN

Full text search

DR. OROSZ ISTVÁN
DR. OROSZ ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagy érdeklődéssel hallgattam Homoki képviselő úr előadását, mindenekelőtt azért, mert kitűnt belőle, hogy Homoki képviselő úr pártja, a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt, megváltoztatta véleményét egy másik történeti parasztpárttal kapcsolatosan, a Nemzeti Parasztpárttal kapcsolatosan. Bibó István, akit volt szíves idézni Homoki képviselő úr, ez utóbbi pártnak az ideológusa volt. Őt idézve, vele egyetértve nyilvánvalóan valamilyen más vélemény formálódott arról a pártról is, amelynek ideológusa volt Bibó István.
Korábban a Kisgazdapárt ugyan mindig azt mondta, hogy ez a párt a kommunisták előőrse volt, be voltak épülve oda mindenféle kommunisták, de úgy tűnik, ez azóta megváltozott. (Dr. Homoki János: A tiétek kommunista párt!) Azt azonban szeretném Homoki képviselő úr tudomására hozni, hogy nem elég idézni valakit, hanem olvasni is kell. Mindaz, amit elmondott, homlokegyenest félreértelmezése Bibó Istvánnak, Bibó István ugyanis azt mondta, hogy a politikai nézetek nyilvánosságra hozatalától nem kell félni. Ezt véletlenül sem mondta el Homoki képviselő úr! (Dr. Homoki János: Retteg az ország lakossága! - Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť