DR. DOBOS KRISZTINA

Full text search

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Úgy gondolom, az a mondat, hogy ebben a kérdésben, a bűnmegelőzés kérdésében csak a Magyar Szocialista Pártnak van programja (Dr. Avarkeszi Dezső: Nem ezt mondta! Csak ők mondták el!), igen meglepő. Itt egyetlenegy vonatkozást szeretnék ismertetni, amelyre Katona Béla képviselőtársunk is felhívta a figyelmet: a kábítószerrel kapcsolatos óriási veszély az elmúlt időszakban megjelent, különösen Budapesten, de más területen is. 1991-ben indult el a DADA-program, tehát az Antall-kormány idején. Nagyon örülök, hogy most is folytatódott ez a DADA-program, és a rendőrség áldozatos munkájával részt vesz ebben az iskolákban - csak azért az elgondolkoztató, hogy összesen 350 iskolában a közel 6 ezer iskola közül.
A másik elgondolkoztató tény: elindult '92-ben az ENSZ által támogatott UNICRI-program, amit most meg kívánnak szüntetni, miközben megkétszereződött a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények száma, és tudjuk, hogy egyre több fiatal veszélyeztetett, sőt ráadásul nemcsak a 16-18 éves korosztály. Most már azt is tudjuk, hogy célállomásként megjelent Magyarország, és a 11-12 éves korosztály is veszélyeztetett a kábítószer területén. Tehát úgy hiszem, számtalan olyan program indult el '90-91-92-ben, amely tovább folytatódott. Toller képviselőtársunk valószínűleg nem pontosan látta a tényeket. De miután a veszély jóval nagyobb, mint pár évvel ezelőtt, ezért teljesen jogosan nagyobbak az igények is ezekkel a programokkal kapcsolatosan. Tehát azt várjuk, hogy még több energiát, pénzt, erőt fordítsanak arra, hogy megóvják a gyerekeket.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť