DR. AVARKESZI DEZSŐ

Full text search

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ igazságügy-minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Homoki képviselő úr hozzászólása részben arról tanúskodott, hogy milyen nosztalgiával viseltetik számos szocialista jogintézmény irányában. Másrészt viszont néhány egyéb megdöbbentő kitételt is elmondott, ilyen a határőrök fegyverhasználatának visszasírása (Dr. Homoki János: Szétvertétek a rendőrséget!), mely az NDK legsötétebb éveiben volt jellemző. Sajnos, ma már két jogász képviselőtársamtól is hallanom kellett a bizonyítási kényszer megfordításának abszurd ötletét. Viszonylag új volt annak a Gt.-nek a hibáztatása, amely jogszabály egész Közép-Kelet-Európában példának bizonyult, és kiállta az idők próbáját.
Egyetlen kérdéskörrel szeretnék még foglalkozni a Homoki úr által elmondottak közül: ez az autólopások kérdése. Három jogszabály-módosításra szeretném felhívni a figyelmet. Az egyik az egyedi azonosító jel meghamisítása című bűncselekmény, amelyről a jövő héten fog szavazni a parlament. Ez a hamisítást, a hamisított alvázszámú autó használatát öt évig terjedő büntetéssel kívánja büntetni, bűnszövetség esetén 2-8 évig terjedően. Felhívnám arra is a figyelmet, hogy a közokirat-hamisítás előkészülete már 1996-tól büntetendő, és a Btk. legutóbbi módosításánál a jármű önkényes elvételét is súlyosabban lehet büntetni. Azt hiszem, hogy ezek az észrevételei is teljesen megalapozatlanok voltak.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiból. - Dr. Homoki János: Négy évig mit csináltatok? Négy éven keresztül!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť