DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A kérdés úgy hangzik, hogy melyik Európai Unióba kíván a miniszterelnök úr belépni. Ugyanis a miniszterelnök úr alaptalan dicsekvéseivel szemben a valóságban a magyar gazdaságpolitika csődjének vagyunk tanúi. Ennek következtében Magyarország vagy egyáltalán nem kerülhet be az Európai Unióba, ha ugyanezt a gazdaságpolitikát folytatná bárki is - remélem, hogy ezt a választópolgárok nem teszik lehetővé -, vagy olyan méltatlan helyzetbe hozhatja Magyarországot, hogy az Európai Unió peremére sodor minket.
Ugyanis minden ésszerűen gondolkodó ország a monetáris unió tagja kíván lenni, mert a monetáris unió biztosítja a legtöbb előnyt az integrációban részt vevő tagországok számára. Tizenöt EU-tagállam közül csak egy ország nem tudja teljesíteni ennek a feltételrendszerét, azonban sajnálatos, hogy Magyarország ennél az egy országnál - amelyet udvariasságból nem kívánok megnevezni - is sokkal rosszabb gazdaságpolitikát folytat, hiszen az infláció kilencszer magasabb, mint az Európai Unióban a forintleértékelés szemben áll az Európai Unió valutapolitikájával de hivatkozhatnék arra is, hogy az államháztartási hiány is lényegesen meghaladja az Európai Unióban elfogadottat elfogadhatatlan a feketegazdaság mértéke, a közbiztonság hiánya, a valóságos verseny hiánya.
Kérdezem ezért: melyik Európai Unióba kívánja a miniszterelnök úr országunkat bevezetni?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť