DR. KOLESZÁR LAJOS

Full text search

DR. KOLESZÁR LAJOS
DR. KOLESZÁR LAJOS (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Miniszter Úr! Kérdésemnek az ad aktualitást, hogy a Magyar Ápolási Egyesület a közelmúltban tartotta kongresszusát Lillafüreden.
(14.30)
Ez az 1989-től a WHO európai ápolásfejlesztési munkacsoportjának tagjaként, köztestületi formában, önkéntes szakmai érdek-képviseleti szervként működő egyesület a kongresszusán központi kérdésként megjelölt célként a szakdolgozói kamara létrehozását határozta el.
Miniszter Úr! Ön nem volt jelen ezen az ülésen, levélben mentette ki magát. A levélből viszont nem derül ki egyértelműen, hogy a tárca, illetve ön támogatja-e ennek a szakdolgozói kamarának a létrehozását. Az általam ismert szakdolgozói kamaráról szóló törvénytervezet sajnálatosan nem öleli föl a laboratóriumi asszisztensek, a gyógyszertári asszisztensek csoportját, és én úgy gondolom, hogy ennek a támogatandó célnak a megvalósítása csak a további szakmai körökkel való egyeztetés után lehetséges.
Hadd mondjam el, hogy ismeretes egy konszenzusos megállapodás, amely a magyar egészségügyi szakdolgozók kamarájának megalakítását jelöli ki célként, és ez messzemenően találkozik a Közegészségügyi, Járványügyi Felügyelők Baráti Körének, a Magyar Ápolási Egyesületnek, a Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének, a Magyar Gyógytornászok Társaságának, a Mentőtiszti Egyesületnek, a Magyar Műtőasszisztens Társulásnak, valamint a Magyar Védőnők Egyesületeinek szándékával, elképzeléseivel.
Kérdezem tehát a miniszter urat, hogy támogatja-e ön és a tárca a 130 ezer dolgozó szakmai képviseletét jelentő egészségügyi szakdolgozói kamara létrehozását. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť