KARAKAS JÁNOS

Full text search

KARAKAS JÁNOS
KARAKAS JÁNOS (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Gyimóthy Géza felvetéseire mondanám, hogy a tegnapi mezőgazdasági bizottsági rendkívüli ülésen az alelnök úr sajnos nem tudott részt venni, de mondanám neki, hogy a bizottság az általa felvetettek többségét megoldotta és javaslatot tett. Tehát rendeződött az FM-tárca felelőssége és hatásköre, rendeződött az OÁKB kérdése is, sőt - igazából nem a vitának ehhez a szakaszához tartozik, hanem majd a végső szakaszhoz - még abban is döntés született, és kérem majd Gyimóthy urat, a frakciója is támogassa, hogy vannak bizonyos témák, amelyben egy törvény hatályosulását igenis el kell tolni. Ilyen többek között például a házi állatvágás kérdése. Bármennyire is EU-konformitásra törekszünk, ma Magyarországon, ahol társadalmi tradíció a disznóölés vidéken, azt nem lehet máról holnapra törvényileg majdhogynem eltiltani, mert csak kábítással és egyebekkel lehet. Ez olyan, mint mondjuk, a spanyoloknak a bikaviadal. Ezért mi azt kérjük, hogy tolják majd el ennek a kérdésnek a hatályosulását, és amikor EU-tagok leszünk, akkor oldjuk meg.
Még ebben a hátra lévő 40 másodpercben Szili Katalin jelzésére szeretném elmondani, én annak idején a hegyközségi törvény létrehozásában, úgy érzem, elég sokat dolgoztam, főelőadó voltam, viszont nem véletlen, hogy a tavalyi évi költségvetési vitában külön 200 millió forintot a költségvetésből meg kellett szavazni azért, hogy működhessen ez a szervezet. Ezt szeretnénk elkerülni, és ezért mondom, hogy kompromisszumos megállapodás szükséges a környezetvédelmi bizottságban is, amikor igenis a termékdíjat támogatjuk, mert úgy érezzük, ez egy olyan lehetőség, ami biztosítja a hatósági működést.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť