DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm az ismételt szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Nagyon röviden szólnék ismét az állatvédelmi bírságról. Kertész képviselő úr ezt szerette volna kibővíteni. Azt gondolom, az állatvédelmi bírságnak, ahogy Gombos képviselő úr is elmondta, pontosan az a feladata, hogy az ebben foglalt jogszabályok megsértése esetére helyezzen kilátásba szankciót. Annak, amit a képviselő úr hiányolt - tehát az egyéb, ami már a környezetvédelemmel, a környezetszennyezéssel összefügg -, azt gondolom, nem itt van a helye, hanem más jogszabályokban - ezek megfogalmazására lehetőség nyílik akár az önkormányzati rendeletekben.
Nagyon fontos dologra utalt Gombos képviselőtársam az előző hozzászólásában, ez pedig az ügyész szerepének megjelölése. Azt gondolom, ebben valóban megteremtettük a törvénynek azt a pillérét is, amely nemcsak a bírságolás, nemcsak a szankciórendszer, hanem a büntető törvénykönyvben történő megfogalmazását és a megsértés esetén a fellépési jogot biztosította. Azt hiszem, azzal, hogy a törvény megfogalmazta az ügyész keresetindítási jogát, illetőleg törvényességi felügyeleti jogát, teljessé tettük azt a garanciális hátteret, amivel ennek a törvénynek a betartását biztosítani tudjuk. Bár hozzáteszem: azt gondolom, igazából akkor lesz igazán európai és teljes ez a törvény, ha a betartása nem azért történik meg minden állampolgár részéről, mert fél a szankciótól, hanem azért, mert egyetért a törvényben megfogalmazottakkal. Bízom benne, a kisgazda képviselőtársaink is úgy gondolják, hogy erre az európai törvényre valóban ennek az egész társadalomnak szüksége van.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť