DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! A képviselő úr azt mondja, elhibázott döntés volt, hogy ezt a környezetvédelmi tárca terjesztette be, bár hozzáfűzöm, hogy az elmúlt három és fél év alatt a legtöbb interpellációra, kérdésre, azonnali kérdésre pontosan e tárgyban válaszoltunk, amiben a kérdés mindig úgy hangzott, hogy a környezetvédelmi tárca mikor terjeszti már be ezt a törvénytervezetet. Hozzátenném, hogy körülbelül tíz évvel ezelőtt eleink vállalták azt a feladatot, hogy ezt a környezetvédelmi tárca teszi.
Azt gondolom, a tárca nem saját törvényt terjesztett be, ezt a kormány terjesztette be, bár a tárca készítette elő, természetesen figyelembe véve a civil társadalmi szervezetek és természetesen valamennyi tárca érdekeit, szempontjait és véleményét. Ezért kerülhetett ide.
Azt hiszem, valamennyien csak üdvözölhetjük, hogy már a finisébe érkezett ez a törvény, és várhatóan - reményeim szerint - március 16-án a képviselő urak támogatásával is végszavazásra kerül.
Munkahelyi állatkísérleti bizottságokat, ha a képviselő úr figyelmesen elolvasta, ott kell létrehozni, ahol állatkísérlet végzésére feljogosított és nyilvántartott intézmény van, és az intézmény vezetője nevezi ki a munkahelyi állatkísérleti bizottság tagjait.
Haszonállatok tartásával kapcsolatosan, szintén ha figyelmesen elolvasta a törvénytervezetet a képviselő úr, a zárórendelkezések külön utalnak erre. Úgy, ahogy eddig is, a haszonállatok tartására vonatkozó szabályokat a földművelésügyi miniszter határozta meg, ezt követően a végrehajtásra vonatkozó szabályokat szintén az FM-tárca fogja meghatározni. Hozzátenném azt is, a földművelésügyi tárca jogkörei pontosan azzal bővültek, hogy az állat-egészségügyi hatóságok kapták meg azokat a hatósági feladatokat, amelyek nem tartoznak az önkormányzati, illetőleg a természetvédelmi hatóságok kivételének körébe.
Reményeim szerint hozzájárulhattam ezzel a két perccel ahhoz, hogy a képviselő úr ezt a törvényt a végszavazásnál elfogadja.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť