DR. SZILI KATALIN

Full text search

DR. SZILI KATALIN
DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Engedjék meg képviselőtársaim, hogy néhány pontosítást tegyek.
Egyrészt Házas képviselő úr szólt a hatósági rendszer kialakításáról, ami egy hiányossága volt a törvény tervezetének. Való igaz, hogy azokban az esetekben, amikor veszélyes állatok tartásának az engedélyezéséről lesz szó, a jegyző jogosult eljárni, az állatkertek létesítésénél pedig megmaradna a természetvédelmi hatóság ez irányú jogköre. Azt gondolom, hogy az összes többi esetben az állat-egészségügyi hatóságok hatósági rendszerének a bevonása teljesen logikus, ezt a kormány is természetesen támogatta.
Engedjenek meg képviselőtársaim egy megjegyzést, hiszen itt felmerült az állatotthonok fenntartásának kérdésköre, amiben - szintén a kormány rendelkezése alapján - elfogadható számunkra, hogy ez a helyi önkormányzatok nem kötelező feladatai közé kerüljön. Én azt hiszem, hogy ezzel azt is deklarálta a kormány, hogy gyakorlatilag önkormányzati feladat önkéntes ellátásáról van szó.
Bevezetésre került az állatvédelmi bírság rendszere, ami, azt gondolom, szintén egy olyan hiányosságot hivatott pótolni, ami a szankciórendszer hiányát jelenti, és ami már felmerült az általános vita keretében is. Ez teljesen logikus, viszont az állatvédelmi hozzájárulás jogintézményének a bevezetése különböző egyéb, hosszabb távú következményekkel is járhat, mint egy kvázi termékdíj. A negatívumaival is számolni kell, hiszen lehetnek különböző inflációs hatásai, s én azt gondolom, hogy az államháztartás korszerűsítésének keretében egy későbbi időpontban erre még lehetőség nyílik.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť