DR. CZUCZI MIHÁLY

Full text search

DR. CZUCZI MIHÁLY
DR. CZUCZI MIHÁLY (SZDSZ): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Az ajánlás 37. pontjában több képviselőtársammal együtt olyan módosító javaslatot adtunk be, amely az állatotthonokkal kapcsolatos. Tudni kell, hogy az előterjesztő nem támogatta, nem értett egyet ezzel, viszont a kerettörvény kiválóan megfelelne a mai állatvédelmi normáknak. Ugyanis ha az állatotthonok témakörét vizsgáljuk, a lényeges szempontok között találjuk a financiális gondokat. Az európai országokban ezen létesítmények önkormányzati támogatással, nagymértékben adományokból épülnek fel, illetve működnek, és nagyon is jól működnek. Mi ehhez, az európai normákhoz viszonyítottan készítettünk el egy olyan javaslatot, amelyet érdemes lenne az előterjesztőnek újra átgondolni, annál is inkább, mert hazai viszonylatokban ez a megoldás - ismervén a lehetséges adományozók anyagi helyzetét - nem teljesen kivitelezhető.
(11.10)
Elsősorban telepek létesítésének és építésének elkezdéséhez központi támogatásra lenne szükség, egyeztetve a magyar állatvédelmi egyesületekkel. Azt a megoldást találnánk jónak, hogy a Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztériumhoz befolyó termékdíjak egy részét elkülönítve, a Központi Környezetvédelmi Alapból visszatérítendő és nem visszatérítendő támogatásokra kellene pályázatokat kiírni, amelyeket természetesen cégbíróságon bejegyzett, működő telepek vehetnének igénybe.
Tisztelt Ház! A fenti igények megfogalmazódtak Magyarország több városában - és több képviselőtársam egyetértett ezzel -, így többek között Szolnokon, Győrött, Szombathelyen, Zalaegerszegen, Pécsett és Siófokon. Az Állatvédelmi Világszövetség és az Angol Királyi Állatvédelmi Egyesület a leendő telepeket - felépítésük után - a működésükhöz szükséges anyagi eszközökkel is támogatná. Véleményünk szerint - és az SZDSZ parlamenti frakciójának is ez a véleménye - ezt érdemes átgondolni a kerettörvény tárgyalása során, és amennyiben még jogilag kivitelezhető ez a javaslat, úgy kérjük, hogy az előterjesztő gondolja át, és szíveskedjen elfogadni.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Dr. Kertész Zoltán tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť