DR. VÁRNAI LÁSZLÓ

Full text search

DR. VÁRNAI LÁSZLÓ
DR. VÁRNAI LÁSZLÓ (MSZP), a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Képviselőtársaimmal, dr. Veres Jánossal és Miklós Lászlóval T/5495. számon benyújtottuk a vámjogról, a vámeljárásról, valamint a vámigazgatásról szóló 1995. évi C. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatunkat.
A törvényjavaslat benyújtását az indokolja, hogy a vámjogszabályok, a devizajogszabályok, valamint a külkereskedelmi forgalmat szabályozó rendelkezések közötti összhang felülvizsgálata időszerűvé vált. Ennek keretében a nem kereskedelmi forgalomra meghatározott mennyiségi és értékhatárokat célszerű hozzáigazítani az időközben történt külkereskedelmi liberalizációs lépésekhez. Szükségessé vált a természetes személyek által a vámhatáron átvihető vámáruk, áruk egyedi értékkereteinek valorizálása, valamint kivitel esetén a mennyiségi és egyedi értékkeret külkereskedelmi szabályokkal összhangban történő teljes felszabadítása is.
A természetes személyek által kivihető áruk deviza- és vámjogi összhangjának maradéktalan érvényesülését szolgálja ez a javaslat, mely szerint a devizajogszabályban meghatározott vagyoni érték kivitelét a vámjogi előírások se korlátozzák. Ugyanakkor a devizatörvény vagyoni értékeinek szabályaival összhangban továbbra is megmarad az a lehetőség, hogy a kivitelre vonatkozóan a hazai ellátást védő korlátozó rendelkezések kerüljenek bevezetésre, amelyeket a vámeljárás során természetesen érvényesíteni kell.
Arra kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy a benyújtott törvényjavaslatunkat megvitatni szíveskedjenek, és a végén pedig, ha ebben konszenzus alakul ki, támogatni szíveskedjenek.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť