LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A magyar közbiztonság helyzetével kívánnék foglalkozni, mégpedig kiemelten azzal a részével, amely az utóbbi időben nagy port vert fel, rengetegen foglalkoznak vele nemcsak a társadalomban, hanem a sajtóban, rádióban, televízióban is. Ez pedig a legkegyetlenebbül, előre megfontolt szándékkal, aljas indokból elkövetett emberölés és a halálos ítélet problematikája.
Természetes, hogy a társadalom közérzetét rendkívül megviseli a sok autólopás, a lakásokba való betörés, a zsebtolvajlás, azonban ezek az előbb említett bestiális gyilkosságokhoz képest elhanyagolhatók, esetleg még kezelhetők is, és a magyar társadalom közérzetét ugyan nem javítják, de nem jelentenek pánikhangulatot, ami a magyar társadalomban jelenleg eluralkodott. Most nem a nagy port felvert Fenyő-gyilkossággal kívánok foglalkozni, bár kiemelten kezelendő, hogy ezt a közéleti embert, vállalkozót, sajtómágnást bérgyilkos vagy bérgyilkosok meggyilkolták. Inkább a magyardombegyházi nyolcvan év fölötti idős hölggyel kívánnék foglalkozni, akit 1800 forintért bestiális módon meggyilkoltak. De nagyon sok hasonló hír van még, amely hol megjelenik, hol nem, és amely a társadalmat valóban foglalkoztatja és a társadalom közérzetét rendkívüli mértékben befolyásolja.
Az újságokban olvasom, okos alkotmányjogászok, igen okos emberek mondják, hogy a halálos ítélet visszaállítása lehetetlen, mert mit szól hozzá az Európai Unió, és ezt nem lehet megoldani. Ugyanakkor akármelyik fórumra járó képviselőtársam - ha őszinte önmagához - megerősítheti, hogy mindig felmerül ez a kérdés. A levelek tömkelegét kapjuk, mivel ismert, hogy a Független Kisgazdapárt - hangsúlyozom, ideiglenes jelleggel, és csak a nagyon-nagyon kegyetlen módon, aljas indokból elkövetett gyilkosságok esetében - fontolgatja a halálos ítélet visszaállításának lehetőségét. Tóth Tamás polgármester úr, akinek a fiát bestiálisan meggyilkolták és ezért harcot folytat, aláírást gyűjt a halálbüntetés visszaállításáért (Szentkuti Károly: Előttetek lesznek az aláírások.) - igen, hála Istennek -, nos, ezt az aláírásgyűjtést egyszerűen az asztal alá söprik különböző jogászkodásokkal, nem veszik figyelembe a társadalomnak azt az igényét, hogy biztonságban szeretne élni.
A magyar nép nem vérszomjas, a magyar nép nem szeret gyilkolni, a magyar nép soha az életben nem kívánná a halálos ítéletet visszaállítani akkor, ha a kormányzat, a hatalom kezelni tudná ezt a kérdést. De sajnálatos módon egyre gyakoribb a bestiális módon, aljas érdekből elkövetett gyilkosságok száma, a közvélemény fél, a közvélemény pánikban van, és egymás után érkeznek a levelek. S azok a képviselők, akik fórumra járnak - ha járnak, tisztelt kormánypárti képviselők -, hallhatják a társadalom véleményét. Én igenis nem vagyok sem jogász, sem alkotmányjogász, én egy egyszerű magyar képviselő vagyok, mégis meghallom a magyar társadalom jajkiáltását, a veszélyhelyzetet, a pánikhangulatot.
(9.00)
Ezért azt kérem önöktől, a kormányzattól, hogy tessenek odahatni, tessenek tárgyalásokat folytatni, esetleg az Európai Unióval, esetleg bármely más szervezettel, hogy ideiglenes jelleggel, átmenetileg, amíg Magyarországon meg nem szűnik ez a lehetetlen chicagói, Al Capone-i állapot, bizony, a halálos ítélet legyen visszaállítható ebben az országban! Én nem hiszem, hogy az Egyesült Királyság, Anglia nem elég demokratikus ország - és még sorolhatnék néhányat Európában -, ahol a halálos ítélet, igenis, működik mint ítélet. (Bauer Tamás: Nem igaz!) Nem hiszem, hogy ne lehetne ezt elérni, nem kell belenyugodni, nem kell feladni akkor, amikor a társadalomnak igénye van erre.
A kormány, a Független Kisgazdapárt véleménye szerint azért van, hogy a társadalmat megvédje anyagilag, erkölcsileg, szellemileg. Ez a kötelessége, és ha ezt nem teszi meg, mulasztást követ el, és le kell váltani!
Köszönöm a szíves figyelmüket. (Szórványos taps az FKGP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť