DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Államtitkár Úr! Szlovákia és Magyarország között néhány hónapja komoly vitát váltott ki az áttelepedési ügy. De nemcsak olyan dolgok fordulnak elő, hogy egyesek fölvetik, onnan jöjjenek ide magyar nemzetiségűek, hanem van olyan mozgás, hogy Szlovákia területén született, Magyarországon dolgozott polgártársaink visszatelepülnek szülőhelyükre. Az ő problémáikról szól a kérdésem.
Ők azt tapasztalják - meglepetésükre -, hogy egészségügyi ellátást akkor kapnak, ha nyugdíjuk felének 13,7 százalékát biztosítási járulék címen befizetik. Mindez eltér a korábbi gyakorlattól, és eltér persze attól a jövőképtől is, amit egy egységesülő Európában elvárunk. Az illetők nagyon gyakran fordulnak az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz, ahol azt a felvilágosítást kapják, hogy a szlovák fél rosszul értelmezi a két ország közti egyezményt.
Kérdezem tehát államtitkár urat, rajta keresztül a miniszter urat, hogy megilleti-e az egészségügyi ellátás a Szlovákiába áttelepült magyar állampolgárt, aki itt Magyarországon több mint négy évtizedig biztosított volt s mit tesz, mit tehet a magyar kormány annak érdekében, hogy érdekeiket és jogaikat az érintettek érvényesíteni tudják.
Várom válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť