DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Ön szerint, képviselő úr, a totális rettegés az úr, márpedig a totális rettegés ellen csak a totális elrettentés nyújthat védelmet, azaz minden füstölő elé tegyünk egy géppisztolyos őrt. (Dr. Homoki János: Mi van a bűnözőkkel?!)
Tisztelt Képviselő Úr! Egy átlagos bűnöző csak áldozatát akarja megfélemlíteni - ön egy egész ország lakosságát. Kérem, hogy ezt ne tegye, és azt tanácsolom, hogy tekintse át a közelmúlt történéseit, hogy milyen jogszabályokat hozott ez a parlament, és akkor láthatja, hogy a közelmúltban megalkottuk a fegyveres biztonsági őrségről, a természetvédelmi és mezei őrszolgálatról szóló törvényt, és a mezőőrök, hegyőrök felállításához, működéséhez a központi kormányzat az 50 százalékos összeget biztosítja. A múlt héten szavazta meg ez a parlament a személy- és vagyonvédelemről szóló törvényt, ami szintén lehetővé teszi, hogy a vagyontárgyak védelméhez most már megfelelő jogi keret áll rendelkezésre.
Mit kívánunk tenni a közeljövőben, képviselő úr? Oly sokszor elmondtam már önnek, szó szerint ismerheti a rendőrség középtávú fejlesztési programját, amiben benne van, hogy még mintegy 4 ezer rendőrrel kívánjuk növelni a rendőrség létszámát, benne van, hogy több mint 90 rendőrőrsöt kívánunk létrehozni, elsősorban pontosan azokban a megyékben, amelyeket ön az interpellációjában érintett.
Egyben viszont biztos vagyok, képviselő úr: itt nekünk, parlamenti képviselőknek nem az a feladatunk, hogy pánikot keltsünk. Ne legyen ez önnek sem! Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť