DR. KUTRUCZ KATALIN

Full text search

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! 1998. január 1-jén sok embertől sok mindent elvettek ebben az országban. Az persze örömünkre szolgál, hogy az özvegyi és a szülői nyugdíjat a Magyar Demokrata Néppárt indítványára az Alkotmánybíróság ma visszaadta.
Ezen kívül az öregségi nyugdíjminimum összegének megfelelő vagy annál kisebb jövedelemből élő idős emberektől a közgyógyellátást is elvették abban az esetben, ha havi gyógyszerköltségük nem haladja meg az 1370 forintot. Ez azt jelenti, tisztelt képviselőtársaim, hogy annak az idős, beteg embernek, aki kénytelen havi 11-12 ezer forintból megélni, de "csak" havi 1200-1300 forint a gyógyszerköltsége, az eddigiektől eltérően már nem jár közgyógyellátás.
A Néppárt által benyújtott törvényjavaslat ezen a helyzeten kíván változtatni. Úgy ítéljük meg, hogy az ilyen kisnyugdíjas embereknek a havi 1000 forint is sok. Persze, az élet megoldhatná a problémát úgy, hogy legfeljebb az orvos több gyógyszert ír fel, mert akkor már jár a támogatás, igaz, ez jobban meg is terhelné a költségvetést.
A Néppárt nevében kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy ne állítsuk ilyen választás elé az orvosokat, mármint hogy vagy csalnak, vagy pedig rendkívül nehéz helyzetbe jutnak a betegek. Ezért kérem, hogy támogassák javaslatunk tárgysorozatba-vételét, majd elfogadását.
Köszönöm. (Taps az MDNP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť