BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Államtitkár Asszony! Az elmúlt években az országos területfejlesztési koncepció vitája kapcsán ebben a gazdaságpolitikai alternatívának is minősíthető gondolkodásmódban széles körű társadalmi vita bontakozott ki - régi szóhasználattal élve. Az önkormányzatok, a megyei jogú városok, az önkormányzatok szövetségei, a gazdasági élet szereplői, a kamarák és a területfejlesztési tanácsok képviselői megvitatták a kormány által benyújtott koncepciót.
Mi mindig jeleztük, hogy késésben vagyunk, no, nem az európai integráció vitájához, hanem önmagunkhoz képest, hiszen jobb lenne, ha egy koncepció a törvény megjelenésével azonos időben kerülne benyújtásra. Késésben vagyunk, hiszen a területfejlesztési koncepciónak közel egy időben kellett volna megjelennie a közlekedéspolitikai, az energiapolitikai és más koncepciókkal.
A koncepció mintegy 9 hónap vitáját követően beadásra került, és ezt követően azt a jelenséget tapasztalhattuk, élhettük át, hogy különböző bizottságokban a kormány tisztelt képviselői a módosító javaslatokat máshogy és máshogy értékelték.
Nem a részletes vita vagy az általános vita lehetőségét akarom az azonnali kérdések órájában megjeleníteni, hiszen erre van más fórum is. Csak az eljárásmóddal kapcsolatban szeretném ismét megkérdezni államtitkár asszonytól, hogy mi a kormány gyakorlata, mihez fog alkalmazkodni egy ilyen nagy méretű társadalmi vitát követően, amikor a régiók kialakítása eldöntheti a területfejlesztésben való továbblépés sorsát, és miként kerülhetnek be a még el nem döntött dunai vízlépcsővel kapcsolatban a kistérség-fejlesztési javaslatok ebbe a koncepcióba.
Tisztelettel várom válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť