KISS PÉTER

Full text search

KISS PÉTER
KISS PÉTER munkaügyi miniszter, a napirendi pont előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A 138. számú ILO-egyezmény értelmében a foglalkoztatás alsó korhatára nem lehet alacsonyabb a tankötelezettség teljesítésére irányadó életkornál, és bizonyos kivételekkel semmi esetre sem lehet kevesebb, mint 15 év. Az egyezmény rögzíti továbbá, hogy olyan munkahelyen, illetve munkakörben, amely jellegénél vagy a munkavégzés körülményeinél fogva feltehetően veszélyezteti a fiatalkorúak egészségét, biztonságát vagy erkölcseit, a fiatalkorú nem alkalmazható.
Mindezekre tekintettel kérem, hogy az Országgyűlés határozatával erősítse meg ezen egyezmény magyarországi alkalmazását.
A másik egyezmény a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet általános konferenciájának 1997. évi közgyűlésén született, miszerint a munkaügyi szervezet alapokmányát módosítani kívánják. Ennek értelmében az igazgatótanács javaslatára a konferencia a jelen lévő küldöttek kétharmados döntésével hatályon kívül helyezhet korábbi ILO-döntéseket, természetesen amennyiben úgy látja, hogy ezek az egyezmények céljaikat veszítették. Az alapokmány módosításához minden esetben a részt vevő tagországok kétharmadának igenlő döntése szükséges.
Mindezekre tekintettel javaslom, hogy a tisztelt Országgyűlés az ILO alapokmányának módosításáról szóló okiratot határozatával erősítse meg. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť