DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Bihari Mihály képviselőtársam felszólalása meggyőzött arról, hogy a Magyar Szocialista Párt valóban sokszínű párt. Csak jó lenne, ha egy kormányzó párt tisztában lenne azzal, hogy bizonyos elvi vitákat saját berkein belül kellene lefolytatnia, és azt követően, a törvényhozási tárgyaknak megfelelően, beterjeszteni az Országgyűlés elé a törvényjavaslatokat.
Másrészt jó lenne, ha például a külügyminiszter úr jelen lenne ezen az ülésen, és hallaná, amit Bihari képviselőtársam nagyon világosan, nagyon kristálytisztán, valóban jogászi, professzori érveléssel megfogalmazott. Tudniillik a Magyar Köztársaság nemzetközi érdekeit sokkal inkább sérti az, ha a külügyminiszter úr felelőtlenül nyilatkozik a kisebbségi képviselet kérdésében, mintsem az, ha az ellenzéki pártok a Magyar Országgyűlésben felelősségteljesen, szakmailag védhetetlen érvek alapján bizonyítják azt, hogy semmifajta nemzetközi szerződés, sem kétoldalú egyezmény nem kötelezi Magyarországot a kisebbségi képviselet megteremtésére.
Professzor úr nagyon világosan levezette, hogy itt olyan alkotmányos mulasztásról, mint amit egyes szocialista politikusok megfogalmaznak gátlástalanul, nincsen szó. Bihari Mihály előadásából kitűnt, hogy a magyar kisebbségvédelmi intézmények nemcsak a magyar politikusok szerint, hanem nemzetközileg elismert tudósok és politikusok szerint is megállják a helyüket. Tehát nekünk nem szégyenkeznivalónk van e téren, hanem büszkén mondhatjuk, hogy miket tettünk le ezen az úton.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť