DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Igen. Azt hiszem, az elnök úr egyszerűen nem érti, miről van szó, tudniillik, ha elnök úr - csak a hangjáról ismerem meg az időközben történt váltás miatt - nem tudná, akkor tájékoztatom: a T/5396. szám alatti törvényjavaslatról, az adótörvények, a számviteli törvény és egyes más törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot tárgyaljuk, és a Független Kisgazdapárt nevében most felsorolom, hogy a beterjesztett elképesztő, dilettáns javaslatok helyett milyen módon kellene gazdaságunkat a helyes irányba terelni. Mindjárt befejezem, bármennyire nyugtalankodik is elnök úr.
Úgy gondoljuk, a fogyasztási és jövedéki adóterheket a jövőben úgy kell csökkenteni, hogy azok az inflációval szinkronban legyenek, és az infláció gerjesztésére alkalmas eszközöket meg kell szüntetni, a társadalombiztosítást illetően pedig a munkáltatói járulékot első lépésként legalább 10-15 százalékponttal csökkenteni kell, hisz az elnök úr nem volt itt az előbb, amikor felsoroltam, hogy a kormányzat dilettáns intézkedései következtében miért alakultak azok ellentétes irányban, mint ahogy a Független Kisgazdapárt javaslatából következnének.
Emellett a szabályok egyszerűsítésével és stabillá tételével enyhíthetők a ma elviselhetetlen adminisztratív terhek, kiküszöbölhető a gyakorlati jogbizonytalanság, és csökkenthetőek az adminisztráció költségei.
Azért, hogy elnök úrtól ne haraggal váljak meg, a felszólalásom befejezésekor legyen szabad az elnök úr számára is egy könnyen érthető kisgazda álláspontot tolmácsolnom, tudniillik egyenesen Vlagyimir Iljics Leninre fogok hivatkozni. Úgy gondolom, elnök úr ezt nem fogja hiábavalónak tartani. Ő ugyanis a kapitalizmus előszobájának nevezte a kisárutermelést, és úgy gondolom, Lenin most rendkívül jól érezné magát az MSZP vezette társadalmi rendszerben, mert a jelenlegi társadalmi rendszer a kisárutermelők halálát jelenti.
De arra is fel kell hívnom elnök úr figyelmét, és az igen tisztelt Házét, hogy Lenin azt is mondta: ahol szembekerülnek a termelési viszonyok a fejlődéssel, ott szükségszerű a hatalmi viszonyok megváltoztatása. Ezért kell igen tisztelt elnök úr, az MSZP-nek és az SZDSZ-nek a kormányzati hatalomból távozni, mert még Vlagyimir Iljics Lenin szerint is szükséges ilyen esetben a hatalmi viszonyok megváltoztatása. A Kisgazdapárt ezért azt meg fogja változtatni, hogy ebben az esetben igaza legyen Leninnek, és önök is megnyugodjanak.
Köszönöm szépen a türelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť