PALLAG LÁSZLÓ

Full text search

PALLAG LÁSZLÓ
PALLAG LÁSZLÓ (FKGP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Miniszter Asszony! Képviselőtársaim! Két levél felől érdeklődöm. Az egyiket a felügyelőbizottság elnöke kapta február 3-án, a másikat az elmúlt napokban kellett hogy kézbe vegye a miniszter asszony.
Történt-e intézkedés a visszásságok és szabálytalanságok megszüntetésére, mely a Békés Megyei Gabona Rt. privatizációjával kapcsolatos? Nyilvánosságot vagyok kénytelen igénybe venni ahhoz, hogy az rt. sorsa tisztességesen és szabályosan legyen lerendezve. Kénytelen vagyok egy pár példával jelezni azokat a súlyos szabálytalanságokat, melyek tönkreteszik ezt a részvénytársaságot.
Az egyik ilyen szabálytalanság: '96. év közepén egy szolnoki cég kukoricavásárlással lett megbízva. 20 millió forintot fizettek ki - se kukorica, se pénz. A másik: a társaság hitelt vett fel. Korábban nem volt hitele a társaságnak. 180 millió forint hitelről van szó, melyet kihelyeztek termeltetési támogatás címén azon társaság tagjainak, akik a privatizáció második fordulójában részt vettek. A továbbiakban: búzavetőmag-vásárlás a konzorcium tagjaitól decemberben, az eredmény: veszteség. Ismét egy másik példa: A Kossuth Holdingnak hárommillió forint pályázati díjat fizettek ki a társaság részéről a konzorcium tagjai helyett, nekik kellett volna fizetni ezt a pályázati díjat. Továbbiakban: 2000 tonna búzát értékesített az Agromilnek a Békés Megyei Gabona Rt. piaci áron alul, ugyanakkor az rt. igazgatója szakértői díj címén 6,8 millió forint szakértői díjat vett fel az Agromiltól. Továbbá: a gépkocsihasználati díj jelenleg 4 millió 95 ezer forint a gazdasági igazgató részére. Se jogosítvány, se gépkocsi. A román Agrimal Kft. hétmillió forinttal tartozik ennek a cégnek.
Várom a válaszát, miniszter asszony. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť