T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönjük kérdését, mert ahogy itt már a parlamentben is elhangzott, ez az a kérdés, amiben nagyon sokan egyetértünk. A kormány e tekintetben képviselő úr mondandóját helyesli és tevékenységével is ezt a célt kívánja szolgálni, hiszen mindenki számára nyilvánvaló, hogy a gazdaság versenyképességének a növelése az egyik nagyon fontos cél, és e tekintetben fontos az innováció, a kutatásfejlesztés eredményeinek gyors ipari alkalmazása.
Ebben a Házban már itt napirend előtt jó pár dolgot elmondtak a képviselő urak és a képviselő asszony; szeretnék egypár tényt rögzíteni.
1997-ben a költségvetésből 30 százalékkal több forrás áll rendelkezésre a kutatásfejlesztésre, mint '96-ban; ez '96-ban 3 milliárd 750 millió volt, '97-ben 4 milliárd 800 millió. Természetesen ezen kívül a tudományhoz kapcsolódó felsőoktatási intézmények forráslehetőségei is jelentősen nőttek, de el kell mondani azt, hogy a kockázati tőketársaságokról szóló törvénytervezetet vélhetően a kormány májusban fogja tárgyalni és remélhetőleg szeptember 30-áig az Országgyűlés elé kerül, hiszen köztudott, hogy ez a forma is az innovációt, a kutatásfejlesztést segítheti.
De el szeretném mondani még azt a tényt is, hogy ma már vannak olyan jelek, amelyek azt mutatják, hogy a multinacionális cégek is elhozzák kutató-fejlesztő tevékenységeiket Magyarországra, ami nyilvánvalóan a modernizációt, az innovációt is szolgálja, például itt van a GE-nek az ilyen jellegű tevékenysége.
Egyetértünk képviselő úrral abban, hogy a kis- és középvállalkozások fejlesztése, műszaki fejlesztésbe való bevonása fontos (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és itt a kamarák 300 millió forintos pénzösszegét szeretném megjelölni.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť