CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Pusztai Erzsébet napirend előtti hozzászólásában, úgy vélem, a közvéleményt foglalkoztató egyik legnagyobb társadalmi problémára mutatott rá; ez pedig röviden úgy fogalmazható meg, hogy akkor, amikor ebben az országban erősen polarizálódik a jövedelmi helyzet, egyre több a szegénység és a szűk réteg pedig tulajdonképpen irritálja a társadalmat, amely nagyobb jövedelmekhez jut. Ebben az amúgy is meglévő folyamatban rendkívül torzító hatású még, ha a bűncselekmények útján is tovább torzul a jövedelemfelosztás.
Ezért a közvélemény sürgeti és várja azt, hogy a mindenkori kormány minél hathatósabban lépjen fel az összefonódások, a gazdasági bűncselekmények ellen.
(9.00)
Az teljesen érthető, hogy ebben a fontos feladatban bizonyos versengés is van az ellenzék és a kormánypártok között. Azt szeretnénk, hogy - akár ellenzéki javaslat alapján, akár a kormány által beterjesztett javaslat alapján - minél hamarabb szülessen meg a büntetőjognak az a módosítása, ami valóban vissza tudja szorítani ezt a rendkívül káros jelenséget.
Attól félünk, hogy amikor ilyen parlamenti történet van, amit Pusztai Erzsébet elmondott a javaslatukkal és a kormány-előterjesztéssel kapcsolatban, nehogy az következzen be, mint amit a közmondás mond, hogy vajúdnak a hegyek, és születik egy nevetséges kis egérke. Ne egérke szülessen, hanem inkább oroszlán. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť