BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Azért szeretnék eloszlatni egy félreértést: Bokros Lajos jelenleg Washingtonban tartózkodik és nem Romániában, ezért Románia már csak ezért sem tud egy Bokros-csomagot megvalósítani. Ennél sokkal súlyosabb az a tévedése Homoki János képviselőtársamnak, amikor azt hiszi, hogy a magyar Országgyűlés egy képviselőjének kell megmondania azt, hogy a Romániai Magyarok Demokratikus Szövetsége milyen politikát képviseljen. Ezzel kapcsolatban én a helyében tartózkodnék olyan súlyos állítások megfogalmazásától, miszerint ez az érdekvédelmi szervezet elárulná a magyarság törekvéseit.
Én azt mondom, hogy a magyar Országgyűlésnek és a magyar politikusoknak felelősen kell hozzáállni ehhez a számunkra nagyon fontos kérdéshez, hiszen reményeim szerint nincs az Országgyűlésben olyan képviselő, aki a Bolyai Egyetem megnyitását ne tartaná fontosnak. Ugyanakkor szeretnék én is rámutatni azokra a nehézségekre, amelyek ezzel kapcsolatban mostanában jelentkeztek. Én úgy gondolom, hogy legfontosabb a türelem és az a tartózkodás, hogy magyar politikus román kérdésekbe, a Romániai Magyarok Demokratikus Szövetségének álláspontjába kívülről beavatkozzék.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť