KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Bizonyára olvasta a szombati újságokat, abban megjelent az, hogy a Fővárosi Munkaügyi Bíróság most már jogerősen 44 milliós végkielégítést, illetőleg felmondási időre járó fizetést ítélt Kunos Péternek, akit a kormány - határozott és következetes politikája kapcsán - kétes E-hitelkihelyezési gyakorlata miatt '94 novemberében bűnvádi eljárás alá vont.
Én szeretnék gratulálni önöknek őszintén, hiszen azt gondolom, hogy ez a 44 milliós végkielégítés egy nagy siker. A Horn-kormány meghirdette '94-ben a küzdelmet a jogtalanul és riasztóan nagy összegben járó végkielégítések gyakorlata ellen - szép siker ez a 44 milliós végkielégítés. Ha még egy kicsit sikeresebb a kormány, akkor talán sikerül elérni azt, hogy 100 milliósnál nagyobb végkielégítés kifizetésére ne kerüljön sor az elkövetkezendő időszakban.
Másrészt szép siker ez a 44 milliós végkielégítés abban a vonatkozásban is, hogy teljesen világos: a bankkonszolidáció oly sokat bírált intézménye azért került megvalósításra Magyarországon, mert a bankok, sajnos, sok esetben kétes kihelyezési politikát folytattak. Nyilvánvaló, hogy a konkrét bankok konkrét bankárai folytatták ezt a kétes kihelyezési politikát, ezért nyilvánvalóan felelősséggel tartoznak.
Szép siker a felelősségre vonás folyamatában ez a 44 milliós pénz azért is, mert azt gondolom, innentől kezdve mindenkinek rettegni kell, aki ellen a kormány kétes hitelkihelyezési gyakorlat miatt bűnvádi eljárást folytat, mert azért nagyjából 44 millióra azért számíthat. Nem tudom, lehet hogy jó néhányan jelentkeznének, ők szeretnék, ha a kormány bűnvádi eljárás alá vonná őket különböző okok miatt, hátha ők is kapnak - ha kicsit szerényebben is, de jelentkezők lennének.
Pusztán azt szeretném megkérdezni, államtitkár úr: nem gondolja, hogy azért mindennek van határa, és ezt a helyzetet önök idézték elő?! (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť