ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)

Full text search

ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)
ELNÖK (dr. Füzessy Tibor): Kérem, képviselő úr, én azért zártam le a vitakört, mert nem volt több jelentkező. Úgyhogy az ön sérelmét nem tudom orvosolni, miután később jelentkezett. (Dr. Toller László: Szavaztasson! - Általános zaj.) Miről szavazzon a tisztelt Ház? (Dr. Toller László: Az ügyrendi javaslatról! - Zaj.) Pető Iván képviselő úrnak volt egy kérése, hogy továbbítsam. Ezt a kérést úgy próbáltam megoldani, hogy ne nekem kelljen továbbítani, hanem a következő javaslatot tettem: éppen úgy eljut a kérdés vagy a kérés az alkotmányügyi bizottsághoz, ha ezt ő teszi fel. (Közbeszólás: Nem kérés volt, hanem ügyrendi javaslat!)
Itt arról van szó, hogy bizonyos kifejezések megütöttek-e valamilyen bűncselekményi határt. Ez nem ügyrendi javaslat kérdése, erről alkalmasint állást foglalhat az alkotmányügyi bizottság, amelynek minden ilyenhez joga van, de végső soron bíróság döntheti el, hogy egy bizonyos magatartás megvalósít-e bűncselekményt vagy sem.
Nekem csak egy döntési lehetőségem van: arról dönteni, hogy alkalmazok-e rendreutasítást vagy sem. Úgy gondolom, ez a kérdés viszont nem olyan kérdés, amelyet javaslat vagy szavazás útján kell eldönteni, mert amennyiben a tisztelt Ház úgy szavazna is, hogy köteles vagyok rendreutasítást alkalmazni, én úgy értelmezem a Házszabályt, hogy egy ilyen szavazás engem nem kötelezhet.
A javaslat tehát az volt, hogy továbbítsam a kérdést az alkotmányügyi bizottság felé. Én úgy döntöttem, hogy nem továbbítom. (Moraj. - Dr. Toller László jelentkezik.) Nem szeretnék páros vitát, képviselő úr! (Dr. Toller László: Újabb ügyrendi indítvány lenne!) Úgy gondoltam, hogy lezártuk ezt a vitát. (Moraj.)
Kérdezem, újabb ügyrendi témában kér-e valaki szót. (Dr. Hack Péter jelentkezik.) Képviselő úr, újabb témában kíván szólni vagy ebben a témában? (Dr. Hack Péter: Újabb témában.) Hack Péter képviselő úr kért szót. Parancsoljon!

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť