DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR

Full text search

DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR
DR. GYŐRIVÁNYI SÁNDOR (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Azt szeretném mondani Pető Ivánnak a felszólalására, hogy a tegnapi napon például Szekeres képviselőtársunk állatoknak nevezte azokat, akik felszólaltak (Felzúdulás az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.), igaz, hogy kétségtelenül elhangzott egy olyan megállapítás, amely Kuncze miniszter urat sértette meg most ezzel kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy e miatt bocsánatot kell kérnem.
Tehát véleményünk szerint az ember itt nagyon gyakran idegesebben szólal fel, de tulajdonképpen itt azért elhangzottak olyan megállapítások is, hogy "te hülye, te", és ehhez hasonló megállapítások a szocialista és az SZDSZ-es oldalakról is. (Felzúdulás és moraj az MSZP és az SZDSZ padsoraiban.) Tehát ennek következtében én, aki 1991-ben már javaslatot tettem többször és a Ház elé léptem azzal a kéréssel, hogy változtassuk meg és tegyük parlamentárissá a kifejezésünket; én, aki néhányszor szóltam arról, hogy milyen erkölcsi követelmények merülnek fel a képviselőkkel kapcsolatban, ez 1992-ben (Zaj, zúgás a kormánypártok soraiban.) vitát is keltett a parlament nyilvánossága előtt is, előtte a házbizottság előtt is megvitatásra került ez a kérdés, úgy gondolom, hogy jó lenne a magyar parlament stílusát és hangnemét ahhoz alakítani, ahogy mondani szoktuk, hogy parlamentáris kifejezéseket használjunk mindkét oldalról egyformán. (Zaj.) Én igyekszem mindig elkerülni minden olyat, ami sértő vagy bántó lenne bárki számára is. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť