DR. JESZENSZKY GÉZA

Full text search

DR. JESZENSZKY GÉZA
DR. JESZENSZKY GÉZA (MDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A Magyar Demokrata Néppárt nevében biztosíthatom előttem szóló képviselőtársamat, hogy részünkről nem lesz akadálya az egyhangú szavazásnak.
(20.00)
Amiért én szót kértem azonban, az az, hogy amellett, hogy minden indok megvan, hogy ezt az egyezményt üdvözöljük és példaértékűnek tekintsük a szomszédi kapcsolatok tekintetében, de érdemes erre az egyezményre azért is figyelni, mert remélhetőleg a közeljövőben sor kerül arra, hogy a megszállás alatt álló és jelenleg nemzetközi igazgatás alatt álló Dél-Baranyában és Kelet-Szlavóniában helyreállításra kerül a horvát szuverenitás.
Ez lehetővé teszi azt, hogy az elűzött horvát és magyar lakosság visszatérhessen, és akkor ezen egyezmény szellemében kialakulhat egy olyan megoldás, ami a többnemzetiségű térségekben a békés együttélés és a közösségek együttműködésének lehet modellje. Ezért érdemes tehát erre az egyezményre külön figyelnünk, és külön aktualitást adnak ennek az egyezménynek az előttünk álló hetek vagy hónapok eseményei. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť