DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Elnök Asszony! Úgy gondolom, fogalmakat lehet egymásba csúsztatni, keverni, de annyira összekeverni, mint néhány napirend előtti hozzászólásban tapasztalható volt, több mint vétek. A gazdasági stabilitást a társadalmi stabilitással összekeverni lehet, viszont valójában nem erről szólt az a miniszterelnök sajtótájékoztató, amelyet Lányi képviselő úr emlegetett a napirend előtti hozzászólásában.
Arról van szó, hogy ennek a gazdasági stabilizációnak vannak valós eredményei. Valós eredménye pedig az, hogy az ország és ez a kormányzat kibírt egy bankok körül fölpörgetett eseménysorozatot; ez a kormány képes felismerni és korrigálni hibáit; ez a kormány képes arra, hogy tárgyaljon és egészséges egyezségeket hozzon létre az ország érdekében; ez a kormány képtelen lesz arra - és bármelyik kormány képtelen lesz arra -, hogy megalapozatlan ígéreteket teljesítsen, megalapozatlan követeléseket teljesítsen. És tényszerűen nem igaz az, ami itt elhangzott a napirend előtt, hogy a kormány a tüntetések hatására ismerte föl hibáit, hiszen januárban még sehol nem voltak a tüntetések, amikor a kormány már foglalkozott a járulékkal kapcsolatos problémákkal, (Dr. Pusztai Erzsébet nemet int a kezével.) az adórendszerben megjelent és korábban mások által jelzett anomáliákkal; és a megegyezés alapjai gyakorlatilag már kész voltak, mire a tüntetők az utcára vonultak. (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból.)
Azt hiszem, ezek is hozzátartoznak a tényekhez, erőnket az mutatja tényleg, hogy a hibáinkat korrigálni tudjuk. Az, hogy hibáinkat mások felnagyítják, ez lehet egy politikai érv, viszont az események tükrében nem biztos, hogy valós következtetésekre ad alapot. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
(9.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť